Skovbovej 22, Sønderskov - 9800 Hjørring FIND VEJ HER
Åbningstider 7:30 - 16:00, Fredag 07:30 - 14:30 98 96 50 60 OM OS KONTAKTSkylning af gearkasse

- Skylning af automatgearkasse og DSG gearkasse sikrer længere levetid

Er det ved at være et stykke tid siden, du sidst har skiftet gearolie i din gearkasse? En automatgearkasse, såvel som en DSG gearkasse, er en kompleks del af din bil med sit eget oliesystem. For at passe bedst på din gearkasse, skal du sørge for at skifte olien med jævne mellemrum.

Men ved et helt almindeligt olieskift i en automatgearkasse, vil vi typisk kun kunne skifte 60-70% af den samlede oliemængde, og den nye olie bliver blandet med den gamle, hvilket slet ikke giver en lige så god effekt. 

Det problem kan løses med skylning af gearkasse.Det kan betale sig at skylle gearkassen, hvis det er en automatgearkasse

Når gearolien skiftes, vil der typisk være 30-40% af den gamle olie tilbage, der blandes med den nye olie. Fordelen ved at få skyllet gearkassen er, at gearkassen gennemskylles med ny olie, så man får skiftet al olien i gearkassen, så det gamle ikke blander sig med det nye. 

Samtidig oplever vi ofte, at skylning af gearkassen både løser småproblemer og sikrer et bedre og mere blidt gearskifte.

Hvornår skal gearkassen skylles?

  • Vi anbefaler, at du får skyllet gearkassen, særligt hvis du har automatgearkasse, 1-2 gange i løbet af bilens levetid. 
  • Hvis du oplever småproblemer med gearkassen, kan det være en god idé at få lavet en skylning af gearkasse
  • Hvis olien i gearkassen ikke er blevet skiftet regelmæssigt, anbefaler vi typisk en skylning.

Når det kommer til skylning af automatgearkasse, kræver det både erfaring, det rette værktøj og den rette maskine. Derfor har vi valgt at investere i en fuldautomatisk skyllemaskine, der sikrer de bedste resultater. Med den kan vi skifte op til 30 liter gearolie ad gangen på langt de fleste automatgearkasser.

Skal gearkassen serviceres? 

Driller gearkassen, eller er det ved at være lidt for lang tid siden, olien er blevet skiftet? Hos Highgear tilsikrer vi, så vidt muligt, at alt gammel olie fjernes fra gearkassen før skylning/flushning. 

Prisen afhænger af både mængden og prisen på gearolie. En tommelfingerregel er, at vi typisk bruger mellem 10-15 liter på en skylning, men vi giver altid gerne et prisoverslag på skylning af din gearkasse.

Vi får rigtig mange henvendelser om, man kan ødelægge en automatgearkasse ved skylning/flushning.

Dertil må vi svare JA!

Begrundelsen er at mange automatgearkasser kører med et indvendig filter, som IKKE kan skiftes uden adskillelse af gearkassen.

Hvis man tilsætter rens i gearkassen og starter processen med skyllemaskinen, fyldes det indvendige filter med rensevæske og beskidt olie. Det indvendige filter tilstoppes og kan efterfølgende ikke suge olie og gearkassen får funktionsfejl.

Vores timepris

Gearkassearbejde:

655,00 ekskl. moms

Værkstedstime:

555,00 ekskl. moms

Teknisk support:

655,00 ekskl. moms

Kontakt os

Vi tager gerne en snak om olieskift eller skylning på gearkassen og vi hjælper altid med et uforpligtende tilbud. Kontakt os på tlf.: 98965060 eller e-mail: info@highgear.dk.

Vi står altid til din rådighed!